Herfst 2015

Uit Wervelingen herfst 2015

Opleiding tot Schroth-therapeut nu ook in Nederland

De Schroth-therapie is een oefentherapie die zich richt op een driedimensionale verandering van de wervelkolom. Het doel is de wervelkolom corrigeren, voorkomen, reduceren en/of afremmen van scoliose, voorkomen of verminderen van pijnklachten, houdingsverandering en een cosmetische verbetering. Daartoe worden patiënten getraind in het doen van de juiste oefeningen om spieren te versterken.

lees meer…

Ervaringen met Schroth therapie

…. op 48-jarige leeftijd maakte Barbara kennis met een orthopeed.

Tien jaar geleden was ze bij een vriendin in Duitsland op bezoek en daar werd ze attent gemaakt op de behandeling met de Katharina-Schroth-therapie. Duitsland is de bakermat van de Schroth therapie. Het is daar gebruikelijk in een kuuroord behandeld te worden. Je gaat intern en wordt een paar weken in de watten gelegd, naast het werken aan je lijf met ‘super asymmetrische oefeningen’. Na twee weken was ze acht centimeter langer. Ze wist weer wat recht was..

…. Liever elke dag oefenen, dan een brace om.

Als Siem op 9-jarige leeftijd hersteld is van een griep constateert Annemieke, de moeder van Siem, scheefstand van zijn rug. Zij ging met hem naar een orthopeed, die na het bekijken van de foto’s (toen zo’n 6 graden), het probleem nonchalant afdeed en vond dat Siem nadat hij uitgegroeid was maar eens terug moest komen.

lees meer…

Door Yoga leer ik mijn lichaam beter kennen (ervaringsverhaal)

‘Mijn scoliose is tijdens mijn puberteit, ondanks het dragen van meerdere braces, toch erger geworden (uiteindelijk 70 graden in de onderste bocht). Toch sta ik standvastig achter mijn besluit het niet operatief recht te laten zetten. Ik heb ervoor gekozen om mijn lichaam beter te leren kennen en pijn te bestrijden of te voorkomen, door middel van yoga.

lees meer…

Uit Ingezonden

Nachtbrace bij behandeling scoliose.
Reactie OLVG

lees meer…

In deze editie