Herfst 2016

Uit Wervelingen Herfst 2016

Omgaan met chronische pijn

Na een periode van heel veel stressklachten is Laura via een fysiotherapeut in aanraking gekomen met mindfulness.“Laura dacht dit kan zoveel betekenen voor zoveel mensen”. Niet lang daarna is ze haar eigen onderneming begonnen. Op 30 oktober 2015 is ‘Nu ben ik hier’ officieel van start gegaan gegaan. Naast de reguliere mindfulness-trainingen van acht weken, geeft ze ook workshops om mensen kennis te laten maken met meditatie en mindfulness.

lees meer…

Global Spine Outreach helpt kinderen wereldwijd

Wist je dat 3% van alle jongeren in de puberteit een scoliose ontwikkelt?

Dat er in de wereld ruim 50.000.000 kinderen zijn met scoliose? Dat voor 4.800.000 van deze kinderen een operatie absoluut noodzakelijk is omdat het de enige manier is om verlost te worden van pijn, ademhalingsproblemen, verlamming en zelfs van een vroege dood?

Vooral in de ontwikkelingslanden is dat probleem gigantisch groot. SRS wil daar iets aan doen, maar dat kan alleen als de patiënten, vaak met zeer ernstige vergroeiingen, gezien en behandeld kunnen worden. Daartoe heeft SRS in 2001 het programma Global Spine Outreach (GSO) in het leven geroepen.

lees meer…

Ervaringsverhaal : “Zie je rug niet als je vijand “

‘Ik kan een mooi verhaal vertellen.’ Door deze zin raakte ik geprikkeld om kennis te willen maken met Ankie Bakker. Ze vroeg de redactie van Wervelingen om een interview en wilde heel graag haar verhaal, als ‘oudere’ scoliosepatiënt kwijt. Het moest vooral een positief verhaal worden.

lees meer…

MAP – Mens achter de patiënt

 

lees meer…

Gezondheidszorgpsycholoog Toon van Helmond : “ Je hebt minder pijn, als je wat beters te doen hebt “

Toon van Helmond werkt sinds 1978 als gezondheidszorg- psycholoog in de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Wij spraken met hem over de psychologische benadering van patiënten met een chronische aandoening. De laatste twintig jaar is Toon voornamelijk werkzaam op de afdelingen reumatologie en orthopedie. Hij heeft zelf reuma en is deels rolstoel gebonden. Je kunt Toon dus dubbel ervaringsdeskundige noemen, zowel vanuit zijn positie van patiënt, als vanuit die van behandelaar.

lees meer…

Global Outreach Programma – interview met Anthony Rinella – wervelkolomchirurg

U bent een drukbezet chirurg, die zich inzet op vele plaatsen in de wereld en die samenwerkt met de beste rugspecialisten en verschillende organisaties. Beroepsmatig wijd ik eigenlijk mijn hele leven aan het Outreach-project. Ik begon in 2004 te werken in Colombia en ik heb daar tot nu toe aan 23 uitzendingen meegewerkt.

lees meer…

Workshops :  35 jaar scoliose vereniging

Op zaterdag 5 november organiseerde de vereniging een speciale dag vol met workshops, amusement en informatie ; Omdat de vereniging in 2016 35 jaar bestaat, is er voor de leden een dag vol met workshops, allemaal in het teken van scoliose: voor alle leeftijden en voor ieder wat wils. Ook voor de jongere kinderen is er een leuk programma.

lees meer…

Werveldingen4YOU!

  • Lichtpuntje
  • Een vakantie na de operatie
  • Apps4you
  • “I loved ballet too much to stop“
lees meer…

In deze editie