Herfst 2022

Uit Wervelingen Herfst 2022

De Scolioscoop in ontwikkeling

Ook het Erasmus Medisch Centrum/Sophia kinderziekenhuis wervelkolomspecialist Drs. Hanneke van West krijgt regelmatig kinderen in haar spreekkamer die bij het eerste consult een behoorlijk grote rugafwijking blijken te hebben. Zij besloot onderzoek te doen naar een instrument waarmee ouders zelf de wervelkolom van hun kinderen kunnen controleren op eventuele afwijkingen. Zij kwam in contact met healthcare designer Tessa Souhoka en samen zijn zij aan de slag gegaan en ontwikkelden de Scolioscoop. Hanneke buigt zich over het medisch-wetenschappelijke gedeelte en Tessa houdt zich bezig met de technische ontwikkeling van dit medisch hulpmiddel.

lees meer…

Werveldingen 4 YOU

  • Hoi allemaal !
  • Een frisse start.
  • Opgroeien en zelfstandigheid
  • Tips voor de Herfst
  • Herfst recepten
lees meer…

Een keizersnede onder narcose

Is mijn rug geschikt voor een ruggenprik?

Even een stap terug in de tijd. Bij de eerste controle door de verloskundige vertelde ik over mijn scoliose en stelde ik vragen over bevallen met een geopereerde rug (mijn rug is vastgezet van T3 t/m L2). Want mijn voornaamste vraag was: kan ik – als dat nodig is – een ruggenprik krijgen? Better safe than sorry.

De verloskundige wist het antwoord niet, maar gaf aan dit te bespreken met het ziekenhuis. Toen ik op de helft van mijn zwangerschap was, had ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag.

lees meer…

Positieve veranderingen in lichaam en geest

De beperking die scoliose je kan geven is soms moeilijk te begrijpen, voor anderen, maar ook voor jezelf. De beperking blijft altijd terugkomen als je over de grens van je kunnen bent gegaan en het is zo belangrijk om weer even bij jezelf te komen. Vandaaruit kom je weer in je kracht ook al wordt het wat minder omdat je ouder wordt. Je lichaam geeft het aan: geef maar toe aan de ongemakken.

lees meer…

Ervaringsverhaal

– ingezonden artikel.

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Jessica Hoogendoorn, 44 jaar en woon samen met mijn partner in Gorinchem. Ik heb een aangeboren progressieve scoliose. Heb inmiddels al 4 operaties ondergaan.

lees meer…

Interview met Gabrielle van der Sluijs

Gabrielle heeft, na jarenlang haar scoliose weten te verbergen, besloten ons te benaderen en haar verhaal te delen. Vooral tijdens haar tienerjaren deed ze er alles aan om maar geen diagnose te krijgen. Uiteindelijk is er toch sprake geweest van een operatie op latere leeftijd.

lees meer…

In deze editie