Lente 2017

Uit Wervelingen Lente 2017

Neurostimulatie; Anne kreeg haar zelfstandigheid terug

door Neurostimulatie. Anny van der Sanden vertelde een aantal jaren geleden haar levensverhaal in een eerdere Wervelingen. In december 2014 kreeg ze een neurostimulator en kon ze, na 30 jaar met pijn en jaren lang gebruik te hebben gemaakt van de rolstoel, ook haar scoot mobiel de deur uit doen.

lees meer…

Yoga ;  Inspanning en ontspanning lastig

Yoga was thuiskomen. Marloes maakte zeven jaar geleden kennis met yoga toen ze als leerkracht op een basisschool kinderen met yoga in aanraking zag komen. Ze was zelf al jaren bezig met behandelingen door een ortho-manueel arts, fysiotherapeut en chiropractor om haar klachten, veroorzaakt door scoliose, te verlichten.

lees meer…

Arbeidsomstandigheden – interview ; een gezonde werkplek

Moet je je werkgever op de hoogte stellen van je beperking? Jan adviseert het te melden, want dan moet de werkgever indien nodig wat doen. De werkgever moet rekening houden met de fysieke omstandigheden van de werknemer.  Jan adviseert om een handicap/beperking altijd bekend te maken bij een werkgever. Die waardeert zoiets en kan misschien zelfs wel denken: ‘Die komt voor zichzelf op, die moeten we hebben’.

lees meer…

Werveldingen4YOU!

  • Solliciteren met scoliose ; “Scoliociteren”
  • Orthopedie app – SMK
  • Apps4you
lees meer…

Erasmus MC Sophia ziekenhuis introduceert voorlichtingsfilm

Als je voor het eerst naar het ziekenhuis gaat voor een scolioseonderzoek is dat heel spannend, vooral voor kinderen. Zowel de patiënt zelf als de ouders zitten vol met vragen over wat ze kunnen verwachten. Daarom heeft de afdeling Orthopedie van het Erasmus MC Sophia Ziekenhuis in Rotterdam een voorlichtingsfilm laten maken over het eerste bezoek aan het scoliose spreekuur.

lees meer…

In deze editie