Lente 2021

Uit Wervelingen Lente 2021

Het verwijderen van een implantaat, na een scoliose operatie

Als de pijn- of infectieklachten aanhouden nadat men alles heeft gedaan om deze te voorkomen, moet er worden besloten of het raadzaam is om het implantaat wel of niet te verwijderen. Eerst wordt via een röntgenfoto en een CT-scan vastgesteld hoe ver het genezingsproces gevorderd is. Is er sprake van volledige botaanwas of niet? Is er wel voldoende bot aangroei dan kan worden overwogen om delen van het implantaat te verwijderen, bijvoorbeeld op de plek waar het problemen veroorzaakt.

lees meer…

Ervaringsverhaal : Lisanne is een doorzetter

Lisanne is met haar 22 jaar al vele jaren ervaringsdeskundig op het gebied van scoliose. Rond haar 13de  werd vastgesteld dat zij een hele lichte verkromming van de wervelkolom had. De orthopeed van het streekziekenhuis verwees haar helaas naar een fysiotherapeut terwijl ze, met de kennis van nu, beter naar een in scoliose gespecialiseerd behandelcentrum verwezen had kunnen worden.

lees meer…

Zorgverzekeringen 2021

Richtlijnen bij vergoedingen voor fysiotherapie, oefentherapie en andere scoliose ­specifieke oefentherapieën.

lees meer…

Ervaringsverhaal : “mijn ervaring met Schroth therapie”

Ik ben begin 2020 begonnen met Schroth-therapie. Tijdens mijn tienerjaren was ik nooit zo gemotiveerd, daarom was het alweer een paar jaar geleden dat ik bij een fysiotherapeut was geweest. Door rond te bellen naar mogelijkheden in de buurt, kwam ik per toeval bij Schroth-therapie uit.

lees meer…

Wees mild voor jezelf

Begin januari werd ik uitgenodigd deel te nemen aan een revalidatie traject in de Sint Maartens kliniek. De revalidatie heeft als doel regie over en vertrouwen in mijn lijf te krijgen. Daarin zijn houding en beweging een belangrijk onderdeel. Verder is het belangrijk lichaamssignalen te herkennen.

lees meer…

Tips van een lid om te ontspannen : “vergeet die pijn”

De winter is niet mijn favoriete seizoen, en dat komt vooral door dat laatste, de kou, want die voel ik ook in mijn rug. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de pijn te verlichten. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door. Daarom geef ik tips voor ontspanning bij pijn!

lees meer…

Onderzoek : De ervaringen van ouders, bij een scoliose diagnose.

Er is veel onderzoek gedaan naar de ervaringen van ouders van kinderen die gediagnosticeerd worden met adolescente idiopathische scoliose. Hierover is een artikel gepubliceerd dat een goed overzicht geeft van de uitkomsten van het onderzoek.

lees meer…

Verdraaid lastig!

  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
lees meer…