Winter 2019

Uit Wervelingen winter 2019

Mijn scoliose

Aan iedereen die geïnteresseerd is om dit te lezen. Ik ben inmiddels 46 jaar en wil verslag doen over hoe mijn scoliose zich de afgelopen jaren heeft ‘gedragen’ …

lees meer…

Wat beweegt iemand om naar het buitenland te gaan voor een behandeling ?

Ingrid en Angelique reageerden beide op een oproep over ervaring met scoliosebehandeling in het buitenland. En omdat ze niet zo heel ver van elkaar verwijderd wonen was het een idee om hen samen te interviewen.

lees meer…

Opiatencrisis in de Verenigde Staten

Opiaten worden voorgeschreven bij pijn, bijvoorbeeld na een operatie of een ongeluk of bij kanker. Het gebruik van opiaten bij pijn is niet verkeerd, opiaten bieden dan vaak een uitkomst. Bij kortdurend opiaatgebruik bij pijn treedt geen verslaving op.
Problematisch wordt het als mensen de opiaten langdurig blijven gebruiken, een deel van de patiënten komt er niet of moeilijk van af. Het gaat dus om het verstandig voorschrijven van opiaten en niet om het verbieden van opiaten.

lees meer…

Rugprotector helpt geopereerde scoliosepatiënten

De rugprotector, ook wel ‘nextone’ genoemd, wordt voor de operatie aangemeten, geeft voldoende steun direct ná de operatie en kan comfortabel worden gedragen. Een bijkomend voordeel van deze rugprotector is dat hij ook veilig gebruikt kan worden bij het hervatten van (voor de geopereerde rug potentieel gevaarlijke) activiteiten als paardrijden en skieën.

lees meer…

Werveldingen4YOU!

• Lysanne is geopereerd in Zwitserland
Lysanne is bijna 16 jaar en vrijwel haar hele leven al bekend met scoliose. Ze is tien jaar geleden in Zwitserland geopereerd. Waarom? Dat lees je in dit interview.
• Polls

lees meer…

In deze editie