Zomer 2015

Uit Wervelingen zomer 2015

Na een operatie, een carrière als danslerares (ervaringsverhaal)

Een Belgische buikdanseres die ons mailde dat ze ondanks een ernstige fysieke beperking, een succesvolle danscarrière heeft opgebouwd.
….. op 14-jarige leeftijd een operatie moest ondergaan; 70% van haar wervelkolom werd vastgezet. Daarnaast werden er bij zes ribben aan de rechterzijde stukjes uitgehaald om een gibbus (bochelvorming) tegen te gaan. Was dit het einde van haar droom om een danscarrière op te bouwen?

lees meer…

Wervelingen 4 YOU

In beweging blijven met scoliose

Nant, Ilse, Jasmine en Joëlle vertellen hoe ze dat doen…

lees meer…

Studeren met een functiebeperking

Toen ik ging studeren, heb ik met een aantal overwegingen
te maken gekregen. De belangrijkste was uiteraard mijn studiekeuze.
Doordat ik in een rolstoel zit en fysiek beperkt ben, heb ik bewust een aantal studies uitgesloten. Mijn interesse heeft altijd gelegen in de richting van de gezondheidszorg. Ik heb gekozen voor een studie die fysiek niet te veel van mij zou vragen, zowel tijdens mijn studie als later op het werk.

lees meer…

Vincent ( 14 jr. ) zit na zijn operatie rechtop achter de piano (ervaringsverhaal)

Haar zoon staat scheef en het lukt hem niet om recht te lopen. Vooral in zijn zwembroek is het goed te zien en het dringt tot haar door dat er iets niet in orde is. De huisarts is het met haar eens en verwijst Vincent door naar de orthopeed. In het streekziekenhuis
worden foto’s gemaakt. Vincent blijkt een bocht van 58 graden te hebben die zijn lichaam flink in elkaar drukt, zijn rechterheup omhoog trekt en zijn rechter schouderblad naar buiten drukt.

lees meer…

In deze editie