Zomer 2020

Uit Wervelingen Zomer 2020

Mijn botten worden dunne krijtjes

Bij sommige mensen kan er botontkalking – osteoporose – ontstaan. Naar schatting hebben bijna 500.000 mensen in Nederland hier last van. Osteoporose betekent letterlijk: poreus bot. In de botten is dan een proces van afbraak gaande, waardoor het dunne krijtjes worden die snel breken. Bij osteoporose komen de meeste breuken voor in de pols, de heup en in de ruggenwervels.

lees meer…

Welk matras past bij jou ?

Vanuit het onderzoek “Slaap bij Scoliose” werden vragen door deelnemers gesteld over het verschil in alle type matrassen. Zoals het eerste gedeelte van het onderzoek uitwees is het nog lastig vast te stellen welk type matras het meest geschikt is voor iemand met een scoliose.

lees meer…

Scoliose operatie – ervaringsverhaal.

In dit artikel beschrijf ik mijn scoliose-operatie en de eerste maanden erna. In de winter editie heb ik mijn verhaal van voor de operatie gedaan. Mijn naam is Andrea, ik ben 46 jaar, getrouwd en heb drie kinderen. Een van mijn kinderen heeft ook scoliose.

lees meer…

Werveldingen4YOU!

• Scoliose maakte mij onzeker, maar dat is niet nodig.
• Cheers to the miles…
• Geef alsjeblieft de hoop nooit op!

lees meer

1980 : Diagnose scoliose – ervaringsverhaal

Ik ben 46 jaar oud en was 7 toen ze de scoliose ontdekten. Ik werd krommer en krommer ondanks heel veel fysiotherapie en had ik altijd hoofdpijn, rugpijn, pijn in mijn schouderbladen en ik was snel benauwd. Toen ik 12 jaar was kreeg ik een Bostonbrace. Ik heb deze gedragen tot mijn 16de. Wat een ellendig ding! Ik heb dat ding geschopt, geslagen, gegooid en noem maar op. Nog nooit had iemand iets gezien aan mij. Ik had door de vele houdingstherapieën aan de buitenkant een redelijk recht uiterlijk. Nee dan krijg je zo een ding. En dan ziet iedereen ineens dat je wat mankeert. Maar in mijn tijd was pesten niet zoals nu. Dus op school ben ik nooit gepest en had ik geen gezeur.

lees meer…

In deze editie