Zomer 2021

Uit Wervelingen Zomer 2021

….. de bocht tot 90 graden was uitgegroeid

Toen Lia een jaar of 50 was werd bij haar een scoliose vastgesteld. In die tijd was er geen reden om die te opereren.Bovendien wilde Lia dat ook niet. Ze vond haar werk in de zorg veel te belangrijk en wilde niet verzuimen. Haar eigen gezondheid kwam op de tweede plaats. Vanaf haar 60e kreeg ze echter steeds meer pijnklachten die ze met steeds zwaardere medicatie moest onderdrukken. Een operatie werd onvermijdelijk toen bleek dat de bocht tot 90 graden was uitgegroeid.

lees meer…

Sportmedisch onderzoek

Het hoofddoel van een preventief medisch onderzoek (PMO) is het vroegtijdig signaleren en voorkomen van arbeidsgerelateerde klachten. De arts was ook geïnteresseerd in mijn scoliose en ik legde kort mijn geschiedenis uit. Een brace op mijn twaalfde en een operatie op 14-jarige leeftijd.

lees meer…

Motivatie voor het doen van de oefeningen

De meesten van ons zullen het wel herkennen: vergeten de oefeningen te doen wegens gebrek aan planning, routine, of motivatie. Helaas vliegt motivatie ons niet altijd op het juiste moment aan, en ook niet elke dag, dat is normaal. Beginnen is vaak het lastigste gedeelte. Hiervoor heb ik een paar ideeën verzameld om hiermee je perspectief te veranderen.

lees meer…

Werveldingen 4 YOU

  • De jeugdredactie bijeen
  • Insta-polls
  • Confidence and acceptance
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus…
  • Mijn au-pair avontuur
lees meer…

Slapen & scoliose

Het is vast herkenbaar, die vervelende rugpijn na een lange, volle schooldag zitten. Je wilt gaan slapen maar die rugpijn blijft maar… Hieronder staan een paar tips die zouden kunnen helpen om met minder pijn te kunnen slapen!

lees meer…

Revalidatie : Fijn om mensen verder te mogen helpen

Aanvankelijk begonnen als fysiotherapeut bij de volwassenenrevalidatie en na een aantal jaar daar ook als orthopedisch manueeltherapeut werkzaam. Sinds 2011 ben ik physician assistant (PA) revalidatiegeneeskunde. Bij ons op de afdeling werk ik zelfstandig als PA en is mijn takenpakket vergelijkbaar met dat van een revalidatiearts.
Voor de minder routinematige en complexe vraagstukken binnen onze afdeling wordt een revalidatiearts ingezet.

lees meer…

Denk in mogelijkheden : het verslag van een online bijeenkomst

……daarnaast groeide ik op mijn 12e erg snel, en ondanks dat ik wekelijks onder behandeling was bij de fysio werd niet opgemerkt dat ik een scoliose aan het ontwikkelen was. Ik kreeg uiteindelijk de diagnose scoliose, drie krommingen in mijn ruggengraat. Wat positief is, aangezien ik door alle drie de krommingen redelijk recht sta. Ik heb ruim 5 jaar een brace gedragen, vooral in de zomermaanden vond ik dat verschrikkelijk. Maar ik droeg hem elke dag. “Het moet dus het is leuk”, was mijn motto. Ik droeg mijn brace 12 uur per dag. Op mijn 18e was mijn rug stabiel en mocht ik stoppen met het dragen van de brace. Wel had ik nog steeds veel pijn en ging ik voor een second opinion naar een ziekenhuis in Utrecht.

lees meer…

In deze editie