Jongerendag 2022 | Een terugblik

Jongerendag 2022, wat een feest!

Vroeg in de ochtend vertrok het activiteitenteam naar Amersfoort voor de jaarlijkse Jongerendag. Zij hadden een leuk programma in elkaar gezet met workshops en een leuke goodiebag voor alle aanwezigen.

De eerste deelnemers meldden zich rond 11 uur. Daar werden zij opgevangen door Carolien, die uitleg gaf en een naamsticker uitdeelde. Al snel ontstonden de eerste gesprekken. Nadat Agnes – coördinator activiteitenteam – iedereen van harte welkom heette, stond een kennismakingsspel op het programma. Iedereen kreeg de gelegenheid zichzelf voor te stellen en aan te geven met welke verwachting ze naar Amersfoort waren gekomen.

Sandra en Janita waren ondertussen druk met de ontvangst van de mensen die workshops verzorgden. Na het kennismakingsspel was het tijd voor de workshops. Een goed moment, want de jongeren waren ondertussen wel toe aan een beetje actie. Voor hen werd een workshop vloggen georganiseerd. Leuk om te zien hoe enthousiast een ieder aan de slag ging om een mooie vlog te maken over het eigen scolioseverhaal. Achteraf kunnen we zeggen: wat een toffe filmpjes hebben jullie gemaakt! Zeker voor herhaling vatbaar.

Er waren ook ouders met de jongeren meegekomen. Tijdens de workshops ontstond voor hen de mogelijkheid om als ouders onderling, ervaringen en zorgen uit te wisselen over verschillende thema’s zoals het dragen van een brace, verzekeringen, pijn en hoe om te gaan met school. Toen de lunch klaar stond, waren de ouders nog lang niet uitgepraat.

Na deze welkome break was er voor de jongeren een workshop dansen. Ook hier weer vrolijke gezichten en veel plezier. Het was zelfs te horen in de zaal van de ouders. Er werd zelfs even gestopt met het gesprek om een kijkje te nemen bij de dansworkshop.

Voor ons als activiteitenteam, de jongeren en ouders was het zeker een geslaagde dag. Hopelijk allemaal tot volgend jaar!

In het magazine Wervelingen volgt een uitgebreid verslag van de Jongerendag. Ook gaan we een aftermovie delen via onze social media-kanalen. To be continued!

 

Het activiteitenteam.