Arbeidsparticipatietool Chronisch Zieken

Arbeidsparticipatietool

Werken is voor veel mensen belangrijk in hun leven. Dit geldt ook voor mensen met een chronische aandoening zoals scoliose. Stichting September heeft samen met een aantal patiëntenverenigingen waaronder de Vereniging van scoliose patiënten, een eigentijds hulpmiddel ontwikkeld om het onderwerp handicap en werken bespreekbaar te maken. De Arbeidsparticipatietool beoogt werknemer en werkgever en andere betrokkenen rond het thema arbeid met elkaar te verbinden. U vindt de arbeidsparticipatietool op http://www.arbeidsparticipatietool.nl/voucherprofile/voucher-scoliose.


International Scoliosis Awareness Day

De Vereniging van scoliosepatiënten organiseert op 28 juni 2014 voor de eerste keer International Scoliosis Awareness Day (ISAD). Doelstelling van deze dag is om scoliose zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, de kennis over scoliose te vergroten, begrip te kweken voor scoliosepatiënten en hun omgeving en hen te steunen.

De vereniging zal zich dit jaar vooral richten op publiciteit rond deze dag, vooral gericht op maatschappelijke bewustwording en het vergroten van het besef over de impact van scoliose op het persoonlijk leven en dat van deelgenoten. Uiteraard is een dergelijke campagne ook gericht op het verbreden van de kennis over scoliose. Gezien de korte voorbereidingstijd kunnen we in 2014 nog geen specifieke activiteiten in het land organiseren.

Ook in 2015 staat weer een ISAD gepland. Daarvoor doen we nu alvast een oproep aan onze achterban om ideeën naar ons op te sturen. Wat kunnen we doen om van ISAD 2015 een succes te maken? Welke creatieve ideeën zijn er en wat kunnen we doen op locatie? Wij zullen één en ander dan volgend jaar coördineren en een programma samenstellen.

Heb je ideeën over hoe we ISAD in 2015 kunnen invullen, dan horen we dat graag via een e-mail aan bestuur@scoliose.nl .