De hete zomer door

W4YOU

Iedereen heeft weleens last van muggen, te weinig ruimte in de koffer of is weleens verbrand. Hier 7 tips voor de struggles in de zomer!

TIP 1:

Stel, je bent al een paar uur op weg naar je vakantiebestemming en de auto is bezaaid met dode insecten, dan kun je die heel makkelijk verwijderen door een natte spons in een pantykousje te doen. Scrubben maar, en je auto is weer als nieuw!

TIP 2:

Ook zo’n last van vervelende muggen? Gebruik citroen-eucalyptusolie! Hieronder staat het recept hoe je het zelf kan maken! Wat heb je nodig?

-Citroen
-Eucalyptusolie (etherische olie, verkrijgbaar bij drogisten)
-Zonnebloemolie

Pers een citroen uit. Gooi het vruchtvlees en de pitjes weg of maak er limonade van. Giet een gelijk deel eucalyptusolie over het citroensap. Voeg nu 20 eetlepels zonnebloemolie toe. Wrijf of spray het mengsel op je huid. Toch te grazen genomen? Smeer op de bult dampo, jodium of een lik tandpasta en de jeuk verdwijnt.

TIP 3:

Het is een warme dag, en je bent erg
dorstig. Hier dé tip voor lekkere koude
limonade voor onderweg. Vries limonadesiroop in in een ijsblokjeshouder en
doe de klontjes in koel water. Laat
ze ontdooien, en je hebt een fris drankje voor de warme zomerdag!

TIP 4:

Heb je dat ook weleens: Dat je rietje steeds naar boven drijft in je blikje frisdrank? Hier een goede tip! Haal het lipje van het blikje helemaal naar je toe. Steek het rietje door het gat. Zo blijft je rietje goed staan.

TIP 5:

Heb je zin in een fruitig aardbeienhapje en heb je moeite om het kroontje van de aardbei af te halen. Hier de oplossing: Pak een rietje, steek het door de achterkant van de aardbei en druk het door totdat het kroontje eraf gaat. Gelukt!

TIP 6:

Heb je te lang in de zon gelegen en ben je verbrand, doe dan dunne komkommerschijfjes op de rode huid. Dan kan je weer lekker verder genieten van de zon, maar wel goed insmeren hé!

TIP 7:

Heel veel mensen hebben last van te weinig ruimte in hun koffer. De oplossing: rol je kleding op! Dan past er meer in. Let wel goed op het totaalgewicht. Als je koffer te veel weegt, moet je betalen en kun je op vakantie niet meer shoppen…

Door Liza