Ervaringsverhaal Evi

Voorstellen:

Hallo ik ben Evi. Ik ben 13 jaar en draag al bijna drie jaar een brace. Ik ben gek op tekenen en toneel spelen. Ik heb ook al aan vier voorstellingen meegedaan.

Brace

Ik heb 3x een Boston brace gehad en nu heb ik voor het eerst een gips brace. Ik liet altijd als ik een nieuwe brace kreeg mijn familie, vrienden en klasgenoten op mijn oude brace schrijven. Omdat ik deze keer een gips brace kreeg kon ik kiezen voor een printje. Ik heb gekozen voor een spijkerprint.

Bracetas

Bij de bracemaker kreeg ik een nieuwe tas voor mijn grotere brace. Alleen ging die per ongeluk stuk. Toen leek het mij leuk om zelf een bracetas te maken. Het was leuk om te doen en het resultaat zien jullie op de foto naast mijn eigen foto.

School

Ik ben dit jaar op de middelbare school begonnen. Daar krijg ik super veel hulp. Er is zelfs een kussen aangeschaft, voor op de houten stoelen, waardoor ik het zitten langer vol kan houden. Op de basisschool had ik een bureaustoel, maar dat is hier wat lastiger met het wisselen van alle lokalen. Ook heb ik een liftpas en een dubbel boekenpakket, zodat ik alleen de schriften en werkboeken mee hoef te nemen in mijn schooltas.

Bullet Journal

Ik houd heel erg van knutselen dus heb ik natuurlijk ook een Bullet Journal. Ik plak en knip veel. En schrijf voornamelijk op wat ik elke dag doe. Ook plak ik het vol met leuke stickers, washi tapes en papiertjes.

Bezoeken

Ondanks dat het dragen van mijn brace niet altijd fijn is, zijn de bezoeken aan de orthopeed, bracemaker en de fysiotherapeut niet altijd vervelend. We praten goed en ik krijg veel goede tips en hulp. Ook kan ik alles aan hen vragen en lachen we veel.

Tips

1. Als je brace niet zo lekker zit ga dan even op de bank liggen en tv kijken bijvoorbeeld.
2. Doe leuke dingen met vrienden. Dan vergeet je soms dat je een brace aan hebt.
3. In de zomer is het heel warm, zeker met een brace. Ga dan even voor een ventilator zitten/liggen, dan koel je wat af.
4. Soms helpt het als je in bed ligt om een kussen tussen of onder je knieën te leggen. Dat ligt wat lekkerder.
5. Ga in de zomer lekker veel zwemmen dan koel je af en hoef je je brace ook eventjes niet aan.
6. Als je onder de douche staat laat je zelf dan helemaal naar beneden hangen met je handen naar je tenen. Dat is lekker om je rug even te strekken.