Verdraaid lastig – Lente 2018

De start van een nieuwe rubriek in Wervelingen voor jongeren vanaf 18 jaar

Hoe fijn is het als een leeftijdsgenoot weet waarover je praat en met je mee kan denken over je vragen? Daarom starten we een nieuw onderdeel in Wervelingen, ‘Verdraaid lastig’ waarin geschreven zal gaan worden voor en door jongeren van rond de 18 tot 30 jaar.

De opzet van ‘Verdraaid lastig’

Op de Facebookpagina van de Vereniging van scoliosepatiënten, verschillende Instagrampagina’s, WhatsAppgroepen etc. komen regelmatig vragen naar voren over solliciteren, op jezelf wonen, school, uitgaan en ga zo maar door. Voor ieder nummer van Wervelingen zal er een onderwerp, vraag of stelling worden uitgekozen waarbij er de mogelijkheid is om hierop te reageren. In ieder nummer wordt vermeld of er al een onderwerp is om op te reageren of dat er nog ruimte is om vragen te stellen. Daarnaast is het ook handig als je de Social Media accounts van de vereniging goed in de gaten houdt, want ook hier zullen we stellingen plaatsen, waarop je kunt reageren. Wil je zelf een vraag aan anderen stellen of reageren op een onderwerp neem dan contact op via jeugdredactie@scoliose.nl Daarnaast komt er in het blad ook ruimte om korte verhalen, ervaringen of situaties waarvan jij het waard vindt om te delen te plaatsen.

Lengte is ook maar een getal

Op het feest van mijn opa en oma sprak ik mensen waarvan ik de naam eigenlijk alweer vergeten ben. Als ik de opmer- king krijg ‘dat mijn zusje mij wel voorbij gaat’ moet ik stiekem wel erg lachen van binnen. Met mijn 1,60 meter ben ik niet erg groot maar voor mijn operatie was ik nog een stuk kleiner. Grappig dat het sommigen mensen ‘opvalt’ terwijl ik er zelf niet meer aan denk.

Vroeger vond ik het wel lastig om af te stappen op een nieuwe situatie of nieuwe mensen. Om mijn zelfvertrouwen toch een kleine oppepper te geven trok ik hakken aan. Tegenwoordig trek ik mij vrij weinig aan van wat andere mensen van mij vinden en staan mijn hakken veilig in de kast. En verdraaid, die nieuwe situaties gaan mij net zo goed af zonder hakken.

Door Ilona van Dijk