Verdraaid lastig – Winter 2018

Het winternummer van Wervelingen ligt alweer op de mat, wat inhoudt dat er ook een nieuwe editie van Verdraaid Lastig is! In het herfstnummer stelde Daphne Havelaar de volgende vraag: ‘’Ik heb mijn mbo-opleiding stop moeten zetten vanwege mijn gezondheid. Welk werk doen jullie en kunnen jullie aan met je rug?’’

Wat volgden hier ontzettend veel reacties op! Hopelijk bieden deze reacties je inspiratie tot de verschillende mogelijkheden welke er kunnen zijn voor jou. Uiteraard zijn er nog veel meer werkzaamheden die niet benoemd zijn en is het voor iedereen verschillend wat wel en niet mogelijk is.

Ik heb een bijbaantje gehad als studiebegeleider en het geven van bijles. Ook heb ik op de broodafdeling van de Jumbo gewerkt.
Carlijn

Ik werk in de bediening van een restaurant in het weekend.
Dana Wilson

Naast mijn studie pas ik op kinderen als een gastouder. Ik heb al een pedagogisch diploma en studeer nu aan de pabo. Op deze manier is mijn bijbaan iets wat ik leuk vind en waarbij ik mijn kennis en vaardigheden kan toepassen/verbreden.
Ilona van Dijk

Ik werk in het weekend in een restaurant en werk dan gemiddeld vier uur. Ik werk niet fulltime omdat ik ook nog studeer.
Anouk van Greuningen

Ik ben opgeleid tot managementassistent. Dit werk is voornamelijk zittend maar af en toe moet je wel lopen naar het kopieerapparaat. Ik vind het prima werk om te doen!
Lisa Wolda

Ik doe administratief werk in de gevangenis.
Katie Dehenau

Ik volg de opleiding verzorgende ig, het is pittig maar ik heb goede leraren. Ik wil later graag in de thuiszorg werken.
Mellissa Booi

Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige en ga nu HBO verpleegkunde doen. Ik werk als bijbaantje in de gehandicaptenzorg.
Lisanne van Rosmalen

Ik ben zelfstandig ondernemer en doe voornamelijk zittend werk wat ik kan afwisselen. Ik kan nu mijn eigen tijd indelen en ga gerust tussendoor even liggen.
Astrid van Dijk

Ik werk in een supermarkt, bij de kassa zit ik op een speciale kruk in plaats van een standaard stoel. Tillen doe ik niet.
Bouwina

Ik werk in de zorg, ik heb wel af en toe last maar krijg hulp van de fysio.
Nancy van Alphen

Ik ben gestopt met de verpleegkundige opleiding omdat dit te zwaar was. Ik ga nu doktersassistent doen!
Ilse Rodenhuis

 

Ik heb ondanks mijn klachten van alles gedaan. Mijn conclusie is wel probeer iets te vinden waarin veel variatie is tussen zitten, staan en bewegen.
Christian Heidt

Ik ben secretaresse, dus ik zit overwegend. Regelmatig maak ik een wandeling door het gebouw of haal ik een paar keer extra koffie.
Laura van Haaften

Ik ben hondentrimster. We zitten veel maar het is zeker zwaar werk.
Sanneke Otter-Moleman

Ik ben gediplomeerd contactlensspecialist/opticien. Door het afwisselen past dit goed bij mijn rug.
Harriët de Wilde-Kroeze