Werveldingen 4 YOU – Herfst 2022

Hoi allemaal!

Hebben jullie genoten van de zomervakantie? Wij in ieder geval wel! Stiekem zien wij wel al uit naar de herfstvakantie, om nog meer leuke dingen te doen! Voor deze editie heeft Lara Karlijn weer wat polls op Instagram gezet en vertelt Liza jullie over haar zomervakantie. Zij ging namelijk deze zomer alleen met een vriendin op vakantie, de eerste keer zonder ouders. Ben jij benieuwd hoe ze dat heeft ervaren? Lees dan snel verder! Nynke heeft wat recepten en andere leuke dingen om te doen in de herfst op een rijtje gezet en Isa vertelt over de afgelopen zomer en kijkt uit naar wat er allemaal komen gaat. Ook heeft ze een leuke stad bezocht waar ze jullie in dit stuk mee naartoe wil nemen!

Veel leesplezier!

 

Een frisse start

DOOR ISA

De zomer is alweer voorbij, ik kan niet de enige zijn die het gevoel heeft dat de tijd echt voorbij is gevlogen! Wat een heerlijke maar drukke zomer was het, geslaagd en daarna 24/7 werken bij BLIJLES en heel veel weg! Maar wat een zin heb ik weer om in het ritme te komen. Een frisse start aan de universiteit in Leiden, psychologie en veel werken bij het leukste (al zeg ik het zelf) bijlesbedrijf van Nederland!

Niet alleen heb ik zin om een nieuwe studie te beginnen en nieuwe mensen te leren kennen, maar ook heb ik zin om weer aan de slag te gaan met mijn rug. Ik merk dat deze maanden (na eerst Pfeiffer gehad te hebben) zo chaotisch zijn qua consequent zwemmen en oefeningen doen, dat mijn rug nu met de consequenties te dealen heeft 🙁

Omdat het tegen de tijd dat jullie dit lezen alweer bijna herfstvakantie is, heb ik nog een goede tip voor als je een nachtje of dagje weg wilt in de herfstvakantie: Groningen!

Afgelopen weekend ben ik naar Groningen gegaan met m’n beste vriendinnetje en het is echt een mega-aanrader!

Wat er zeker op je lijstje moet staan:
• het Forum, een soort megabibliotheek met een dakterras (helemaal gratis kan je daar een ochtendje of middag vertoeven, chille zitplekken ook!)
• The Smooth Brothers, als je fan bent van Kraantje Pappie dan moet je hier zeker heen! Vrienden van hem hebben dit opgericht dus je kunt hem zomaar spotten 😉 en het is een goede aanvulling
van de mineraaltjes na een avondje stappen op de Gelkingestraat.
• Als je van stappen houdt: Club Ocean 41 is een aanrader! Leuke muziek en leuke mensen.
• Dan het Groninger Museum nog, tot en met 18 jaar gratis toegang en het is echt heel leuk om even gezien te hebben!

 

Opgroeien en Zelfstandigheid: Eerste keer zonder ouders naar het buitenland

DOOR LIZA TRAP

Op het moment van schrijven zit ik voor mijn safaritent in het mooie Franse dorpje La Barre-de-Monts aan de kust. Afgelopen zomervakantie heb ik heel erg veel geleerd over zelfstandigheid. Je gaat vliegen. Ik ben voor het eerst naar het buitenland geweest zonder mijn ouders, afgelopen november ben ik 18 geworden. Ik ben met een vriendin van zeventien naar Parijs geweest. Samen voor het eerst alleen naar het buitenland. Heel erg spannend, maar wat een avonturen hebben wij beleefd!

In vier dagen hebben wij het grootste gedeelte van Parijs gezien met hotspots als de Eiffeltoren, Champs-Élysées en de Tour Montparnasse. We hebben de straatjes in Montmartre ontdekt en de leuke restaurantjes in République. Een aanrader als je goedkoop en lekker wilt eten: het restaurantje Bouillon République. Dit gezellige tentje zit vlak bij het metrostation République. Ook hebben wij heerlijke croissantjes en kaneelbroodjes gegeten bij de Prêt à Manger, die vind je overal door Parijs heen.

In Parijs lopen veel aparte mensen rond, ook zwervers en zakkenrollers. Daarom waren wij beiden erg op ons hoede zodat er niks gestolen werd. Na een dag door Parijs was ik wel helemaal kapot, maar de volgende ochtend startten wij weer met een goed ontbijt zodat we er weer tegenaan konden! De vier dagen in Parijs waren tot nu toe de leukste vier dagen van mijn leven aan reizen. Ik had alles goed geregeld via een reisorganisatie waardoor alles soepel verliep. We reisden naar Parijs met de Thalys en in Parijs zelf hebben we bijna alles met de metro gedaan, prima te doen. We hebben wel geleerd om niet ‘s avonds nog met de metro te gaan, dat kan gevaarlijk zijn als twee jonge blonde meiden. Dan pak je gewoon de taxi voor een goedkoop bedrag, dat is veiliger.

Als je van tevoren goed uitzoekt wat je wilt zien, kan je ook daadwerkelijk alles zien wat je wil zien. Zo hebben wij één keer ‘s avonds om 22 uur de Eiffeltoren zien schitteren, dat doet ze elke avond vanaf 22 uur elk uur, vijf minuten lang. Wat een prachtig gezicht was dat! Echt iets wat je zelf meegemaakt moet hebben!

Uit deze reis heb ik geleerd dat het zeker leuk is om meer zelf te gaan doen, dat er ook een leven is naast met je ouders leuke dingen doen. Ga zelf ontdekken wat je leuk vindt en maak een lijstje met dingen waar je ooit nog heen wilt. Misschien is er wel een vriend of vriendin die dat graag ook wil zien en dan kun je samen gaan! Zorg wel dat je het goed geregeld hebt en boek bijvoorbeeld dingen via een reisorganisatie, dat is makkelijk en vaak ook goedkoper dan dat je alles los boekt.

 

Tips voor de herfst
3 dingen om jezelf mee te verwennen in de herfst

DOOR NYNKE

1. Ga naar het bos, zo snel mogelijk.

Natuurlijk moet je wel even wachten tot het officieel herfst is maar als je er eenmaal bent kun je helemaal tot jezelf komen. Misschien kun je nog wat leuke herfstversieringen meenemen voor thuis, en dan thuis een lekker kaarsje aansteken met een van de lekkere herfstrecepten erbij.

2. Vraag een geliefde om een massage.

Iedereen heeft behoefte aan een massage. Of je nou last hebt van je rug, je spieren, scoliose of niet, jij verdient een massage. Het is lekker om even wat verwenning te krijgen van iemand die van jou houdt. Dat is belangrijk. Onze ruggen verdienen dit!

3. Vier Thanksgiving!

Hier kwam mijn tweelingzus vorig jaar mee. Het is een traditionele Amerikaanse feestdag en het staat geheel om herfst heen. Met heerlijke recepten en leuke familietradities is dit echt iets wat je de kans moet geven. Dingen om te doen zijn een film kijken, spelletjes spelen, een dutje doen, samen koken en bakken en eenmaal aan tafel vertellen waar je dankbaar voor bent. Eten speelt een grote rol en hier komen herfstgeïnspireerde recepten bij kijken.

Herfstrecepten

DOOR NYNKE

Dit heeft misschien niet heel veel te maken met onze scolioses maar hoe leuk is het om onszelf even te verwennen met wat lekkere herfstrecepten!!

Heerlijke cinnamon rolls!! Typisch herfst met heel veel kaneel! https://www.laurasbakery.nl › snelle…Snelle cinnamon rolls Laura’s Bakery

Bananenbrood met chocolade en pecannoten!! Mmm https://www.grando.nl › rutgerbakt Herfst: Bananenbrood met chocolade en pecannoten – Grando Keukens

Pompoensoep. Als je aan herfst denkt dan denk je aan pompoen en soep! https://www.leukerecepten.nl › pom…Pompoensoep – Vers en zelfgemaakt! – Leuke Recepten

Zeg geen nee tot je het hebt geprobeerd!! Zoete aardappel is van zichzelf al lekker maar waarom maken we er geen friet van!! https://miljuschka.nl › Artikelen Zo bak je zoete aardappel- friet echt krokant – Miljuschka

Appeltaart, je kunt gewoon niet misgaan met appeltaart. Klassiek en iconisch. https://www.bakkenderwijs.nl › taartHollandse appeltaart recept | Bakkenderwijs